eller lokal konto

Støtte til tre kort- og dokumentarfilmer

Et samisk sagn, skilsmissebarn og det grønlandske bandet Sumé danner tema for tre kort- og dokumentarfilmer som hver har mottatt 100 000 kroner i støtte fra Kulturnæringsstiftelsen.

 

Kulturnæringsstiftelsen vil gi støtte til seks kort- og dokumentarfilmer årlig. I tildelingen tar Stiftelsen utgangspunkt i filmer som allerede har fått produksjonsstøtte fra Nordnorsk filmsenter. Prosjektets betydning for samarbeid og kompetanseutvikling i nordnorsk filmindustri, samt filmens internasjonale potensial er de viktigste kriteriene for den ekstra støtten fra Kulturnæringsstiftelsen. I første tildelingsrunde denne uken mottok tre kort- og dokumentarfilmer støtte:    

Alene Tid er bygd på en novelle av Reidun Foldøy. To barn sendes med fly fra Oslo til Tromsø, men her er det ingen som tar imot dem. En alvorlig men også morsom historie om de voksnes utilstrekkelighet sett gjennom barnets avslørende blikk. Med en tidsriktig problemstilling bør filmen kunne gjøre seg bemerket på internasjonale filmfestivaler. Produsenter er Maria Ekerhovd i Mer Film og Ragna Midtgard ved kontoret i Tromsø

The Story of Sumé handler om Grønlands mest kjente rockeband gjennom 40 år. Men det er mer enn rock n’ roll. Det er historien om Grønlands kamp for selvstendighet og om befolkningens lengsler etter å forme sin egen skjebne. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom svært dyktige nordiske aktører. Det betyr mye for oss å være med som norsk co-produsent, dette kan bli en av de store filmene som får mye internasjonal oppmerksomhet i 2014, sier John Arvid Berger i Jabfilm.

Bonki tar utgangspunkt i et sagn fra Nord-Troms. Produsent er Odd Levi Paulsen mens Silja Somby har regi. Dette er et filmsamarbeid mellom de tre nordnorske fylkene, med et spennende manus som omhandler konsekvensene av den norske assimilasjonspolitikken for den samiske befolkningen, sier daglig leder Bjørn Eirik Olsen i Kulturnæringsstiftelsen. Vi er derfor svært glade for å kunne bidra til produksjon og markedsføring av denne filmen.

Julev Film. Kontakt: Odd Levi Paulsen, 984 07 676

Mer Film. Kontakt: Maria Ekerhovd, 951 88 118

Jabfilm. Kontakt: John Arvid Berger, 928 92 881

 

 

Mandag, april 22, 2013 - 12:30