eller lokal konto

Stor satsing på det arktiske og på det samiske i høstens tildelingsrunde

Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge gir til sammen over syv millioner kroner i høstens tildelingsrunde

Mer enn 60 prosjekter får tilskudd i høstens tildelingsrunde innen musikk, litteratur og visuell kunst. I tillegg er det gitt noen ekstraordinære tildelinger til prosjekter som er strategisk viktige for Nord-Norge. Et slikt prosjekt er etableringen av Artica Svalbard, en stiftelse som skal jobbe med å fremme Svalbard som et sentrum for kunst, kultur og samfunnsdebatter i nord. Artica Svalbard er etablert sammen med Kulturdepartementet og Fritt Ord. I tillegg går også Sparebankstiftelsen DNB inn med fondsmidler.

I tilknytning til det samiske 100-årsjubileet Tråante 2017 får den samiske saksofonisten Mette Henriette Martedatter 100 000 kroner i støtte for å produsere musikk til jubileet. Det er også store forventninger til filmen Sameblod som vil ha en spesialvisning under jubileet. Kulturnæringsstiftelsen har investert 600 000 kroner i filmen og er meget stolt over at den er tatt inn på noen av verdens mest prestisjetunge filmfestivaler, inklusive Sundance Film Festival i januar 2017.

Det kanskje mest fantastiske som skjer innen norsk kunst neste år er at hele åtte samiske kunstnere er invitert til å stille ut sine verker på Documenta 2017 i Athen og Kassel. Festivalen, som kun arrangeres hvert femte år, regnes som verdens viktigste utstillingsarena for visuell kunst. Den samiske arkitekten Joar Nango vil bygge en mobil scene for statsløse kvinner og får 250 000 kr i tilskudd fra Kulturnæringsstiftelsen. På scenen skal det vises et stykke som skrives av den samiske dramatikeren Sigbjørn Skåden i samarbeid med den rumenske feministteatergruppen Giuvlipen. 

Mer informasjon finnes i pressemelding under og i listen over høstens tildelinger

Fredag, desember 16, 2016 - 14:15