eller lokal konto

Bidrar til bransjebygging og stedsutvikling

Tove B. Myhre, Nordlys
Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge gir seks og en halv millioner kroner til kulturnæring i høstens tildelingsrunde.

Over femti prosjekter får tilskudd i høstens tildelingsrunde innen musikk, litteratur og visuell kunst. Spennet er stort. Innen klassisk musikk og jazz får Ola Rokkones og Jan Gunnar Hoff tilskudd til internasjonal satsing. Kjente nordnorske artister som Roobaat, Moddi, Line Mari og Ragnhild Furebotten får støtte til ulike fremstøt nasjonalt og internasjonalt. Videre støttes promovering av elektronika pop med blant annet Ágy i Nord-Troms og Thomas Pettersen i Vadsø.

En del musikkprosjekter går i retning av strukturbygging. Robert Dyrnes i Tromsø får tilskudd for å etablere et plateselskap av eneste slag innen sin sjanger i Norge. Anita Overelv i Bodø ønsker å etablere et nordnorsk kulturmøte med hovedvekt på musikk.

Innovasjon står også på programmet. I samarbeid med bandet Violet Road, vil Superlys AS i Tromsø utvikle ny teknologi for preprogrammert flerkamera live-produksjon. Superlys er et selskap vi har støttet flere gang.

I økende grad ser vi etter folk som har en motivasjon og som evner å levere, sier styreleder i Kulturnæringsstiftelsen Marit Reutz. 

Se hele pressemeldingen med liste over alle tildelingene under.

Tirsdag, desember 22, 2015 - 15:49